Передплата 2024 ВЗ

У Зеленського заявили, що у мовний закон можуть внести правки

  • 12.06.2019, 15:32
  • 652

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявив, що єдина державна мова в країні – українська, але в закон про мову можуть бути внесені правки.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «РБК-Україна», інформує Цензор.НЕТ.

«Якщо імплементація цього закону вимагатиме якихось правок, вони будуть внесені. Але концептуальна для нас річ — єдиною державною мовою в Україні є і буде українська», — зазначив Стефанчук.

Відповідаючи на запитання, хто взагалі буде моніторити ефективність виконання тих чи інших законів, Стефанчук сказав: «Це має стати предметом спільної діяльності держави і громадянського суспільства. Тільки громадянське суспільство має говорити: ця норма працює, а ця норма — не працює. Не працює тому, тому і тому, ось наші пропозиції, як це виправити. Буде і петиційний механізм, про який я раніше говорив».

За його словами, поки «відкату назад» в декомунізації не планується.

Закон «Про функціонування української мови як державної» був ухвалений Верховною Радою 25 квітня і підписаний тодішнім президентом Петром Порошенком 15 травня.

Після ухвалення закону Володимир Зеленський, який перебував тоді в статусі обраного президента, заявив, що закон був ухвалений без обговорення, і його наслідки складно спрогнозувати.

Схожі новини