Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Пов’язані з контрабандою» та виборами: Зеленський звільнив 7 посадовців СБУ

  • 11.06.2019, 18:15
  • 430

Президент Володимир Зеленський звільнив 2 заступників голови Служби безпеки та 5 начальників обласних управлінь відомства.

Про це під час брифінгу у вівторок повідомив заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка, про це повідомляє Українська правда.

За його словами, заступиків голови СБУ Олега Фролова і Владислава Косинського звільнили тому, що посадовці «причетні до багатьох протиправних діянь, в тому числі, які вчинялися під час виборчої кампанії».

«І це, насправді, для них тільки початок цього шляху, я маю на увазі звільнення, інші речі будуть здійснюватись у процесуальному порядку», — зазначив Рябошапка.

В АП також кажуть, що звільнені керівники регіональних управлінь «відзначилися в негативному плані у явищах, які пов’язані з контрабандою».

Йдеться про керівника відомства в Одеській області Олександра Довженка, у Львівській області — Олександра Ткачука, у Вінницькій області — Олега Зозулю, у Закарпатській області — Володимира Пахнюка і в Чернівецькій області — Руслана Сторожука.

«Це ті регіони, де було зафіксовано багато явищ, пов’язаних з контробандою», — стверджує Рябошапка.

Нагадаємо, 11 червня в АП також повідомили, що Зеленський звільнив 15 голів обласних державних адміністрацій.

Попередній президент Петро Порошенко призначив Владислава Косинського заступником глави СБУ 5 квітня 2019 року.

Раніше його звільнили з посади керівника управління СБУ у Сумській області, а місцева влада звинувачувала у посадовця у «кришуванні"кримінальних схем на Сумщині.

20 травня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що він, його заступники та члени команди подадуть на розгляд новообраному президенту Володимиру Зеленському рапорти про своє звільнення.

22 травня Зеленський призначив першим заступником голови СБУ очільника партії «Слуга народу», свого друга дитинства і екс-юриста студії «Квартал 95» Івана Баканова.

Пізніше стало відомо, що Грицак буде у відпустці, і Баканов буде виконувати його обов’язки

Схожі новини