Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні почав роботу найдешевший автобусний перевізник Європи FlixBus

  • 11.06.2019, 16:14
  • 735

Транспортна компанія FlixBus, яка здійснює дешеві автобусні пасажирські перевезення в ЄС та США, вийшла на український ринок.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у своєму Facebook.

«Найбільший і найдешевший автобусний перевізник Європи Flixbus в Україні! Ми перша держава поза межами ЄС, після США, де вони розпочали роботу», — повідомив Омелян.

Він додав, що вартість квитків на міжнародні автобусні перевезення починатиметься з 5 євро.

Як повідомляє «Громадське», у 2019 році FlixBus запустить рейси з Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Одеси, Чернівців, Івано-Франківська, Вінниці та Тернополя.

«Це запланована мережа. Ми ще хочемо порадитися з місцевими перевізниками. Їм видніше, куди їздять їхні громадяни», — повідомив генеральний директор FlixBus в Польщі та Україні Михайло Леман під час презентації з нагоди початку роботи компанії в Україні.

Зазначається, що спочатку перевезення FlixBus здійснюватиме за посередництва українських автобусних перевізників.

Перші рейси FlixBus планує відправити 13 червня у напрямку Київ-Кельн, Київ-Відень, Київ-Росток та Київ-Штутгарт. Наразі компанія продає квитки на ці напрямки ха цінами від 5 євро.

Про намір вийти на український ринок FlixBus оголосив 2 червня 2019 року.

У 2017 році компанія відкрила рейси з ЄС в чотири українських міста. Автобуси з Києва, Львова, Рівного та Житомира почали їздити до Польщі (Краків, Катовіце) і Чехії (Острава, Прага, Брно). Перевезення в Україну тоді здійснювала партнерка Flixbus — чеська компанія Umbrella.

Схожі новини