Дієтолог розповіла про користь полуниці

Дієтолог Світлана Фус назвала полуницю потужним природним засобом для профілактики серцево-судинних, онкологічних та кишкових захворювань.

Про це повідомляє УНІАН.

Полуниця — джерело багатьох вітамінів, каротину, фолієвої кислоти, мінералів, органічних кислот, клітковини й пектинів, написала вона на своїй сторінці в Instagram.

Дієтолог зазначила, що у восьми середніх ягодах полуниці більше вітаміну С, ніж в апельсині. Більш того, цей фрукт — некалорійний: лише 36−40 ккал в 100 г свіжої полуниці. Також вона смачна як у гарячих стравах, так і при випічці. Варіантів поєднання величезна кількість. «А для того, щоб зберегти максимум вітамінів у полуниці й для зимового періоду, краще її заморозити, ніж готувати варення», — порадила дієтолог.