Передплата 2024 «Добрий господар»

Страйк шахтарів на Львівщині: у Зеленського пообіцяли днями виплатити зарплати

  • 10.06.2019, 19:33
  • 640

Шахтарям, які страйкують на Львівщині, обіцяють почати виплачувати заборговані зарплати.

Про це заявила прес-секретар глави держави Юлія Мендель під час брифінгу, повідомляє телеканал «Прямий».

Речниця президента нагадала, що 5 червня на зарплати шахтарям виділили 300 мільйонів гривень, з них перший транш — 41 мільйон гривень живих грошей — має надійти сьогодні, 10 червня або завтра, 11 червня.

«Але ці гроші не вирішують всього питання заборгованості», — зауважила вона.

За її словами, зараз найбільшою проблемою в ситуації є «занадто висока для „Центренерго“ вартість вугілля» — 2800 гривень за тонну.

Як розповів гірник шахти «Лісова» Олег Стельмах, від приїзду президента Володимира Зеленського на шахту «Лісова» у Львівській області нічого не змінилося: заборгованість тільки зростає, а вугілля лежить на складах.

«Ми бачимо, що станом на сьогоднішній день зрушень немає взагалі ніяких. Від його приїзду нічого не змінилося. Заборгованість тільки зростає. Не тільки заборгованість зростає, а вугілля лежить на складах. Тобто збуту немає. Відповідно, коли немає збуту — немає реалізації і немає коштів. Ситуація загострюється ще більше, бо зараз спека. Вугілля не може довго лежати довгий час на складах. І воно має властивість самозагорятися і втрачати свою якість. Результату від його приїзду і засідання РНБО ніякого», — розповів Стельмах.

Крім того шахтарі з шістьох шахт Львівської області перекрили рух трасою Львів-Рава-Руська з вимогою сплатити заборгованість по зарплаті.

Нагадаємо, 29 травня о 3 години ночі на шахті «Лісова» ДП «Львіввугілля» стався обвал породи. Внаслідок трагедії загинули два гірники. Михайло Турко 1997 р.н. та Михайло Павлик 1971 р.н.

Ввечері 29 травня президент України Володимир Зеленський прибув на зустріч з родинами загиблих. Він звернув увагу на те, що родинам загиблих шахтарів потрібно надати належну допомогу. Зокрема глава держави звернувся до журналістки «Прямого» Ольги Зеліско зі словами (мовою оригіналу): «Тому, що ви канал „Прямий“ ви можете допомогти. Давайте з вами зараз купимо квартиру, давайте „Прямой“ канал, ми з вами пообіцяємо і разом з вами… Я куплю квартіру, що ви мєнє тут інтерв'ю вєдьотє?»

3 червня телеканал «Прямий» придбав квартиру родині загиблого шахтаря Михайла Павлика. Дружина та троє дітей житимуть у власній квартирі, в будинку, де вони раніше винаймали помешкання. Трикімнатна квартира площею 72 кв. м знаходиться в місті Червоноград

Схожі новини