Передплата 2024 «Добра кухня»

ГПУ чотири місяці очікує від СБУ висновків експертизи щодо ймовірної держзради Медведчука

  • 10.06.2019, 18:58
  • 511

Генеральна прокуратура України чотири місяці чекає від Служби безпеки України висновків експертизи щодо ймовірної державної зради Віктора Медведчука.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала речник Генерального прокурора Лариса Сарган, передає УНН.

«ГПУ з лютого місяця поточного року чекає від СБУ висновків експертизи, про що Генпрокурор вже нагадав в. о. голови СБУ І. Баканову в офіційному листі. Польоти інших українських діячів до Москви і їх зустрічі з керівництвом країни-агресора — звичайно, обурливий феномен воюючої країни. Щоб покласти цьому край, ГПУ давно пропонує прийняти закон про колаборантство», — пояснила Сарган.

Без такого закону, за словами Сарган, ні зустрічі українських політиків в Кремлі, ні фото української журналістки на фоні Красної площі не можуть слугувати підставою для реєстрації кримінального провадження.

«Прес-секретар президента мала би знати, що кримінальні провадження за статтями про державну зраду відносяться до підслідності СБУ, керівник якої знаходиться в прямому підпорядкуванні Президента України», — написала Сарган.

Це, за її словами, в повній мірі стосується справи про ймовірну державну зраду Віктора Медведчука.

Нагадаємо, за словами прес-секретаря Президента Юлії Мендель, АП здивована відсутністю реакції очільника ГПУ на факт відвідання політиками Юрієм Бойко і Віктором Медведчуком країни-агресора, де вони зустрічались із представниками влади Росії.

Схожі новини