Передплата 2024 ВЗ

Масштабне забруднення річки Рось хімікатами: у ДСНС відзвітували про ситуацію

  • 10.06.2019, 15:58
  • 497

Хімікати не перевищують дозу у воді річки Рось, де перекинувся автомобіль з гербіцидами.

Про це повідомив заступник директора департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Лещенко під час брифінгу ДСНС, повідомляє ТСН.

Уточнюється, що масової загибелі риб немає. Ситуація під контролем. «Було поставлено на контроль за якістю води, яка набирається з річки Рось для забезпечення питного водопостачання. Органи, які здійснюють державний нагляд і контроль якості питної води, Держспоживслужба і представники лабораторних центрів МОЗ, проводили їхній попередній лабораторний аналіз. За попередніми аналізами, перевищення граничної концентрації речовин у річці Рось не виявили. О 17:00 буде оголошено результати більш детального аналізу води», — заявив він.

Лещенко зазначив, що наразі ухвалено рішення про продовження припинення подачі питного водопостачання у місті Біла Церква.

Нагадаємо, Білоцерківська районна адміністрація повідомила, що у селі Збаржівка Вінницької області сталася аварія — у річку потрапили небезпечні речовини. Гербіциди, які потрапили у річку, викрали з території з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів. За фактом забруднення водойми, що є притокою річки Рось, поліція відкрила три кримінальні провадження.

Схожі новини