Передплата 2024 «Добра кухня»

Синютка: Порошенко започаткував одну з найуспішніших реформ – децентралізацію

  • 09.06.2019, 19:10
  • 620

Українці повинні об’єднатися задля вступу в ЄС і НАТО, адже лише членство в Європейському Союзі гарантуватиме вільне, заможне життя, доступ до сучасної освіти та модерних технологій. А Північноатлантичний Альянс стане гарантією безпеки і надійним захистом від російського агресора, що постійно зазіхає на нашу землю.

Про це екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка, який увійшов до першої десятки виборчого списку «Європейської Солідарності», заявив під час виступу на з’їзді партії, повідомляє прес-служба політсили.

«Я точно знаю, що Україна не може бути без ЄС і НАТО, водночас я переконаний, що ЄС і НАТО ніколи не будуть повноцінними без нашої країни. Для нас ЄС — не просто абревіатура. ЄС — це заможне життя, забезпечення прав і свобод, а НАТО — насамперед гарантія безпеки як всієї держави, так і кожного громадянина України зокрема. Рецепт успіху простий — нам, як ніколи, потрібна єдність. Це єдність всіх українців для захисту здобутків останніх 5 років, єдність заради побудови заможного життя в Україні, єдність заради перемоги над російським агресором», — зауважив Олег Синютка.

«Сьогодні я маю велику честь і гордість презентувати особливий край, особливих людей, бо наприкінці 1980-х, ще в радянській імперії зла, саме ці люди, галичани, першими підняли наші українські прапори, розпочали боротьбу і сказали: «На карті світу повинна бути незалежна, соборна, самостійна Українська Держава!».

Ми пронесли ці прапори через Помаранчеву революцію, Революцію гідності, через російсько-українську війну, і на президентських виборах продемонстрували, що ми є послідовними прихильниками європейського майбутнього. Я щиро переконаний — щоденна послідовна робота обов’язково дасть позитивний результат — перемогу українства в Україні і підтримку нашої держави в усьому світі", — додав він.

За словами Олега Синютки, однією з найуспішніших реформ стала реформа децентралізації влади, започаткована Петром Порошенком. Ця реформа дала можливість усім об’єднаним територіальним громадам отримати великі матеріальні ресурси задля розвитку і модернізації своїх територій.

«На Львівщині завдяки децентралізації ми активно будували дороги, школи, дитячі садочки, нові виробництва, адже ми розуміємо, що українці мають жити краще і заможніше», — наголосив Олег Синютка.

Схожі новини