Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Загинула риба та всі мешканці водойм: у річку Рось потрапила велика кількість небезпечних хімікатів

  • 09.06.2019, 14:10
  • 1 681

Під час транспортування 1 тони інсектициду «Нурал B» автомобіль перевернувся в притоку річки Рось.

Про це пише gazeta.ua.

Аварія сталася 9 червня у селі Збаржівка. На території Погребищенського району, Вінницької області, загинула риба та всі мешканці водойм.

«Через 10−12 годин інсектицид досягне Білоцерківщини. Прошу повідомити всіх мешканців про заборону вилову риби, купання та випасу худоби в акваторії річки Рось», — зробив термінову заяву в.о. голови Білоцерківської районної державнох адміністрації Юрій Савчук.

Про витік отруйної речовини повідомив і офіцер Збройних сил Анатолій Штефан «Штірліц» на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, в міській раді чиновники терміново зібралися на засідання «за закритими дверима».

«Поруч з Білою Церквою в протоку річки Рось потрапила невідома кількість отруйної речовини, за різними даними і досить велика (кількість). Зараз зібрали екстрене засідання в міській раді. Але не розумію, чому не пускають журналістів? Всі люди схвильовані. Навіщо розводити паніку, якщо все під контролем. Але якщо ні? Ми вже бачили наслідки приховування таких екологічних катастроф», — написав «Штірліц».

Згодом офіцер повідомив, що вирішено припинити водопостачання Білої Церкви.

«На терміновому засіданні комісії з ТЕБ і Н С Білоцерківської міської ради прийнято рішення про припинення водопостачання в м. Біла Церква з 23.00 год. 09.06.2019 у звязку з потрапляння у річку Рось хімічних речовин, які можуть викликати отруєння людей. Водопостачання відновиться після проведення досліджень води. Забороняється купання в річці, вилов риби та випас худоби на узбережжі річки», — написав Анатолій Штефан.

Інсектицид — хімічні препарати для захисту рослин від шкідливих комах. Для людини і тварин він надзвичайно шкідливий. Тривалість дії інсектицидів на рослинах або в організмі тварин триває від одного дня до декількох років.

Схожі новини