Передплата 2024 «Добра кухня»

У Молдові призначили дострокові вибори до парламенту: людей звозять на мітинг до столиці

  • 09.06.2019, 13:50
  • 692

Після того, як Конституційний суд Молдови дозволив розпустити парламент, виконуючий обов'язки президента Павло Філіп підписав указ про призначення дострокових парламентських виборів.

Про це повідомляє «Сегодня» із посиланням на Newsmaker.

Він заявив, що вибори призначені на 6 вересня.

«Це розумний термін, щоб всі учасники виборів встигли підготуватися, а держоргани встигли організувати дострокові вибори», — заявив Філіп.

Водночас повідомляється, що пасажирські автобуси привозять громадян з різних районів Молдови до столиці країни для участі в мітингу, організованому Демократичною партією, передає Reporter de GARDA в YouTube.

Для мітингу в центрі Кишинева вночі побудували спеціальну сцену. Він проводиться в зв'язку з тим, що напередодні президент Ігор Додон відмовився підписати указ про розпуск парламенту і про призначення дати дострокових парламентських виборів.

У ніч на неділю мітингувальники поставили намети біля державних установ і заблокували туди вхід. Учасникам протестів роздали ковдри і теплі речі.

Факт організованого підвезення громадян на мітинг підтвердив і лідер партії «Платформа «Гідність і правда» Андрій Нестасе.

Схожі новини