Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Польщі впевнені: Євросоюз стане сильнішим, коли Україна увійде до його складу

  • 08.06.2019, 19:12
  • 891

Польща і Литва об'єднають свої зусилля для вступу України в ЄС.

Маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський під час Х сесії Міжпарламентської асамблеї у Києві заявив, що Польща поділиться з Україною досвідом вступу до НАТО та Європейського союзу, повідомляє «РБК-Україна».

За словами Карчевського, Європейський союз стане сильнішим, коли Україна увійде до його складу. Він додав, що Польща готова поділитися своїм досвідом вступу в ЄС та НАТО.

«Ми будемо будувати сильніший Європейський союз. А сильніший ЄС — це союз з Україною. Вищий рівень безпеки також пов'язаний із членством України в НАТО. У Польщі в цьому році ми святкуємо наше 20-ти річчя членства в НАТО та 15-річчя членства в ЄС. І ми також гарантовано готові ділитися з вами нашим досвідом, пов’язаним із вступом до цих організацій», — повідомив Карчевський.

Голова Сейму Литовської Республіки Вікторас Пранцкєтіс додав, що голови парламентів України, Литви та Польщі обговорили кроки, які має зробити Україна для того, щоб отримати членство в Європейському союзі.

«Ми обговорили, які кроки повинна зробити Україна та інші країни з метою одержання Україно членства в ЄС», — заявив Пранцкєтіс.

Додамо, що у заключному документі Міжпарламентської асамблеї задекларовано, що Польща та Литва об'єднають свої зусилля задля вступу України до ЄС у 2025−2027 роках.

Нагадаємо, раніше голова Верховної ради Андрій Парубій заявив, що підписав резолюцію про терміни вступу України в Європейський союз. Так, згідно з задекларованими термінами, Україна зможе стати повноправним членом ЄС у 2025−2027 роках.

Схожі новини