Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прес-секретарка Зеленського звинуватила українських військових у вбивстві жителів Донбасу

  • 08.06.2019, 15:25
  • 1 719

Прес-секретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що українські військові піддаються на провокації, стріляючи по терористах у житлових будинках, школах чи лікарнях на Донбасі.

Про це вона сказала під час включення в прямий ефір політичного ток-шоу «Право на владу» на 1+1, коментуючи позицію української сторони на мирних переговорах у Мінську, пише «Обозреватель».

«Дуже часто наші військові потрапляють на провокації. Коли стріляють із житлового будинку, школи, садочка, будь-якого місця, де знаходяться цивільні люди. І після цього починається обстріл цього будинку. Таким чином гинуть наші люди, українці. Власне, йшлося про те, щоб не піддаватися на провокації», — сказала вона.

Ці слова обурили волонтера Романа Доника.

«Прес секретар Зеленського на весь світ озвучила, що українські військові ведуть вогонь по житлових будинках, школах, дитячих садках, лікарнях, якщо звідти стріляли бойовики. Тобто, фактично, вона стверджує, що ЗСУ навмисне та свідомо стріляють у цивільних, у дітей, по лікарням. Що заборонено категорично. Не тільки наказами в ЗСУ, а й міжнародними законами», — висловився про слова Мендель волонтер Роман Доник.

«Ніколи на моїй пам'яті не стріляли по лікарням, школам і тим більше дитячим садам. Ніколи. Навіть якщо звідти працювали бойовики. Рипіли зубами, але ніколи цього не робили», — додав він.

Схожі новини