Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський зібрав деяких журналістів у лісі на закриту зустріч: зміст розмов не розголошують

  • 08.06.2019, 10:50
  • 791

У п'ятницю, 7 червня, президент України Володимир Зеленський провів закриту зустріч з представниками медіа в заміській резиденції «Залісся». Зміст розмов гості не розголошують.

Про це пише «112 Україна».

Своїми враженнями від зустрічі представники українських ЗМІ поділилися в Facebook.

Варто відзначити, що зміст розмов гості не розголошують, адже зустріч проводилася у форматі офф-рекордс.

За словами шеф-редактора Detector Media Наталії Лігачової, на зустрічі були присутні багато співробітники Адміністрації президента, включаючи прес-секретаря Зеленського Юлію Мендель.

«…Я отримала від цієї зустрічі досить багато інформації про мотиви, дії і команду нового президента. Були практично всі співробітники АП з його команди, і це було цінно, так як можна було подискутувати про наболіле досить щільно з ними, і всі вони були налаштовані на конструктивний діалог. Ми отримали всі контакти і запевнення вести діалог і з журналістами, і з громадянським суспільством постійно. Ловимо на слові», — написала Лігачова.

Вона зазначила, що у «неформальності» є свої переваги, проте «хотіла б зустріч в іншому форматі».

Як повідомила голова наглядової ради «Суспільного» Світлана Остапа, Зеленський пообіцяв журналістам дати прес-конференцію за підсумками перших 100 днів свого президентства.

«Крісла-мішки на галявині, шаурма, фрукти/полуниця, вино/каву/чай. Розмова офф-рекордс. Про ситуації в країні його очима і плани. Журналісти, як завжди, задавали багато питань. Я запитала, коли він дасть прес-конференцію, щоб був рівний доступ до глави держави всіх журналістів. Не дуже впевнено сказав, що дасть на 100 днів президентства. Подивимося», — поінформувала Остапа.

Журналіст проекту «Схеми» Михайло Ткач розповів, що йому вдалося потрапити лише на останні 15 хвилин зустрічі Зеленського з представниками медіа.

«Що можу сказати — ті хто плазував перед Порошенком, намагаються зарекомендувати себе і перед Зеленським. Схоже, з надією, що їх кращі якості будуть актуальні і в ціні і при цій владі. Не дивно, що ті, хто протягом останніх п'яти років, з одного боку, створювали ілюзію свободи слова, а з іншого тиснули на незалежних журналістів в унісон з владою, не пішли разом з командою Петра Порошенка та як один генпрокурор продовжують демонструвати свою важливість, неупередженість і незамінність», — написав Ткач.

Водночас журналіст проекту Bihus.Info Максим Опанасенко зазначив, що дізнався про зустріч з президентом з «радісно-щенячих постів коллег». Він також поставив риторичне запитання щодо принципу, за яким в АП вирішили одних журналістів запрошувати, а інших — ні.

«А за яким принципом запрошували журналістів до Зе? Алфавіт? Аудиторія? Просто цікаво… Я ніколи не мав ілюзій щодо своєї ваги в професії. Але все ж», — написав Опанасенко.

Судячи з опублікованих фотографій, на неформальній зустрічі з президентом були присутні шеф-редактор інтернет-видання Lb.ua Соня Кошкіна, головний редактор інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко, головний редактор «РБК-Україна» Сергій Щербина, головний редактор інтернет-видання «Гордон» Олеся Бацман, колишній гендиректор телеканалу «112 Україна» Єгор Бенкендорф, генпродюсер телеканалу NewsOne Василь Голованов, голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та інші представники українських медіа.

Схожі новини

Читайте також

12.03.2024

Віталій Портников: «Мені цікаво спілкуватися з тими, хто розвивається інакше, ніж я»

Це друга частина розмови з відомим журналістом, публіцистом, пись­менником Віталієм Портниковим на Ютюб-каналі головного редактора «Високого Замку» Наталії Балюк «Ба­лючі теми». Перша частина, присвя­чена другій річниці великої війни, була надрукована в одному з попередніх тижневиків. Ця частина присвячена самому Віталію. Розмова вийшла легка і невимушена…