Передплата 2024 «Добра кухня»

Били у відповідь і знищили: командувач ООС пояснив кривавий бій на Донбасі

  • 08.06.2019, 10:10
  • 616

Українські військові на Донбасі давали ворогові адекватну відповідь під час кривавого бою у ніч на 7 червня біля Новолуганська. У результаті вогонь був пригнічений, а ворожі цілі знищені.

Таку заяву зробив командувач об'єднаних сил Олександр Сірський, повідомляє прес-центр ООС, пише «Обозреватель».

За словами Сірського, трагічні події тієї ночі «стали приводом для брудних спекуляцій і необґрунтованих звинувачень командування об'єднаних сил в нібито забороні підрозділам ООС вести вогонь на попередження, що не відповідає дійсності».

«Командування об'єднаних сил, з усією повнотою відповідальності, заявляє, що командири підрозділів об'єднаних сил мають і постійно використовують право застосовувати зброю у бік противника за своїм рішенням у разі виникнення загрози життю особового складу і цивільного населення, а також виникнення загрози втрати нашої території», — підкреслив він.

Сірський запевнив, що зброя застосовується правильно, виходячи з характеру і ступеня загрози, і вогонь російських окупантів ніколи не залишається безкарним.

Також він уточнив, що за всіма ознаками дій противника, це була заздалегідь спланована операція.

Так, ворожа батарея у складі 4-х САУ 2С1 «Гвоздика» вийшла на заздалегідь підготовлені позиції поблизу житлових будинків. Протягом 5-ти хвилин противник випустив близько 30 снарядів по українських позиціях і відразу після закінчення вогню перемістився у житлову зону Горлівки. Вогонь коректувався із використанням БПЛА і радіолокаційного комплексу розвідки і контролю стрільби «Зоопарк».

Бійці ООС зафіксували ворожу батарею за допомогою технічних засобів артилерійської розвідки відразу з першими пострілами.

Також противник застосував інші вогневі засоби, які були виявлені і пригнічені.

«З метою придушення вогню противника, об'єднаними силами був відкритий вогонь із мінометів і інших вогневих засобів по виявлених і планових цілях. До 3.50 всі ворожі цілі були знищені або змушені припинити вогневу діяльність, що свідчить про постійну готовність і здатність об'єднаних сил чинити гідну і своєчасну відсіч ворогу», — розповів Сірський.

Схожі новини