Передплата 2024 ВЗ

Путін цинічно заявив про право країн на суверенітет

  • 07.06.2019, 16:53
  • 502

Російський президент Володимир Путін заявив про право кожної країни на суверенітет і "свій власний шлях розвитку", очевидно забувши, як при його правлінні Кремль регулярно втручався у справи сусідніх країн, включаючи Україну.

Про це повідомляє Сьогодні.

В ході Петербурзького міжнародного економічного форуму Путін підняв тему подолання кризи світової економічної моделі, заявивши про необхідність укладення нових домовленостей, які «не тільки чітко прописані, але, перш за все, яких дотримуються всі».

«Однак розмови про такий економічний світовий порядок залишаться благими і порожніми побажаннями, якщо ми не повернемо в центр дискусії такі поняття, як суверенітет, безумовне право кожної країни на свій власний шлях розвитку і відповідальність не тільки за свій, але й за загальний сталий розвиток», — підкреслив Путін.

Нагадаємо, що в минулому році парламент Молдови прийняв Національну стратегію оборони на 2018−2021 роки, згідно з якою присутність російського військового контингенту на території республіки в контексті можливої ескалації ситуації в регіоні визнали загрозою національній безпеці.

Крім того, Росію звинуватили у втручанні у справи Македонії щодо можливого членства країни в НАТО. Глава МЗС Р Ф Лавров назвав це «глибокою провокацією для російської політики».

Схожі новини