Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мир на умовах капітуляції – це не мир, це і є капітуляція, - Порошенко

  • 07.06.2019, 13:13
  • 795

П'ятий президент України Петро Порошенко вважає капітуляцією результати засідання ТКГ за участю Леоніда Кучми.

Про це Порошенко заявив на брифінгу 6 червня.

«Ми не можемо мовчати. Ми не можемо допустити реваншу та сповзання назад до російської імперії. Закликаю усі політичні сили чітко висловити свою позицію і щодо спроби реалізації російського сценарію врегулювання ситуації на Донбасі, і щодо європейської інтеграції», — сказав Порошенко.

Він впевнений, що представник трьохсторонньої контактної групи — представник президента і має діяти виключно в межах директив президента.

«І тому ми вимагаємо відповіді — чи це є бачення президента капітуляції України? Червоні лінії — це „ні“ капітуляції, це „ні“ розстрілу солдат, „ні“ легітимізації окупації. Якщо ми не захищатимемо самі себе, то ми не можемо вимагати від інших країн такого ж адекватного захисту», — додав Порошенко.

«Якщо ми вимагаємо, що продукція підприємств окупованих територій не повинна мати доступ на ринки США та Європейського союзу, а самі з цих вкрадених підприємств будемо купувати продукцію, то це призведе до скасування санкцій. Ми маємо усвідомити наслідки подібних заяв і кроків. Мир на умовах капітуляції — це не мир, це і є капітуляція!», — додав він.

Схожі новини