Передплата 2024 «Добрий господар»

Підозрюваний у вбивстві 5-річного Кирила в Переяславі поліцейський тричі уникнув ротації на Донбас,- Князєв

  • 07.06.2019, 10:15
  • 504

Один із поліцейських, якого звинувачують у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова із Переяслава-Хмельницького на Київщині, свого часу не пройшов переатестацію і його звільнили.

Проте на цій посаді його поновив суд. А потім це поліцейський тричі уникнув обов'язкового відрядження на Донбас, про це повідомляє ТСН.

«Один із цих негідників поновився на службі в 2018 році. За моїм наказом всі поліцейські, які поновилися на службі, повинні пройти підвищення кваліфікації і вони в ротаційному порядку направляються на Схід нашої держави — у Донецьку та Луганську області. Там завжди є що робити поліцейським, достатньо роботи. Один із цих негідників чомусь уник тричі від ротаційного направлення на Схід. І саме в травні поточного місяця — останній раз, коли треба було йому в черговий раз їхати, пропонували їхати. Він приніс лікарняний на дату виїзду. До речі, видану в цій же районній лікарні, де померла дитина (дитину туди доставили пораненою, а померла вона в Києві. — ред.)», — сказав в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1» голова Національної поліції Сергій Князєв.

3 червня суддя Дмитро Костенко, який поновив на посаді поліцейського Петровця (один із звинувачений у вбивстві), отримав підвищену зарплату і право судити довічно. 2017-го цей суддя збив на авто дівчинку, уникнув покарання — покарали батька дівчинки. На запитання, чи вважає Князєв, чи реально в цій країні змінити систему правосуддя, відповів: «Так».

«Але я хочу сказати важливе. Гідність на майданах не видають. Саме це є основна відмінність. Можна отримати жетон поліцейського, пістолет, а також відповідні права, які надаються поліцейським для виконання покладених на них обов'язків. Що ми робимо постійно. Але виховати гідність — на це потрібен час. Під час переатестації, під час створення Національної поліції атестаційними комісіями було звільнено з органів внутрішніх справ 4700 працівників з формулюванням: „Не відповідає займаній посаді. Неможливо працювати в поліції“. На жаль, я хочу констатувати, що трохи більше 3100 осіб поновилися в Національній поліції за рішеннями окружних адміністративних судів. До речі, також зобов'язані були виплатити за вимушений прогул компенсацію грошову. Це є закон і його треба виконувати», — сказав Князєв.

Нагадаємо, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині двоє п'яних поліцейських вирішили розважитися й постріляти в бляшанки. За збігом обставин під кулю потрапив 5-річний Кирило Тлявов. Хлопця доправили до лікарні в Києві.

1 червня слідчі Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження. 2 червня поліцейським оголосили підозри. Через кілька днів, 3 червня стало відомо про смерть хлопця в лікарні. Прокуратура перекваліфікувала справу. Тепер правоохоронцям загрожує ув'язнення від 10 до 15 років або ж довічне ув'язнення.

Звістка про «розваги» правоохоронців та смерть дитини збурила суспільство. Увечері 3 червня під стінами МВС люди організували акцію. Після цього стало відомо про відсторонення керівництва районної та обласної поліції.

Пізніше, 5 червня, президент України Володимир Зеленський у ексклюзивному інтерв'ю журналісту «Радіо Свобода» заявив про те, що винні у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова понесуть і політичну, і кримінальну відповідальність.

Схожі новини