Передплата 2024 ВЗ

Зеленський наступного тижня внесе подання щодо звільнення Луценка та ще трьох топ-чиновників

  • 07.06.2019, 08:33
  • 448

Президент України Володимир Зеленський наступного тижня внесе у Верховну Раду 4 подання - щодо звільнення глав Міноборони, СБУ, МЗС та генпрокурора Юрія Луценка.

Про це в ефірі телеканалу «1+1» заявив представник Зеленського в Раді Руслан Стефанчук, передає Українська правда.

За його словами, після провалу голосування щодо звільнення керівників СБУ, МЗС та Міноборони президент планує внести не 3, а 4 подання, одне з яких — про звільнення Луценка.

«Ми будемо показувати, що в ситуації, в якій сьогодні є абсолютне нерозуміння і несприйняття позиції президента, президент буде наполягати, що це в межах його конституційних повноважень, і будемо очікувати плідної реакції з боку Верховної Ради», — підкреслив він.

Представник Зеленського у Раді додав, що той має кандидатури на посади глав МЗС, СБУ, ГПУ і Міноборони, але називати їх не став.

За словами Стефанчука, «по деяких напрямках є декілька кандидатур».

«Єдине, що я можу гарантувати, що не буде тривалого розриву між звільненням і призначенням. Це буде внесено одразу», — додав він.

Нагадаємо, раніше у команді переможця президентських виборів Володимира Зеленського заявляли, що чинний генеральний прокурор Юрій Луценко повинен залишити свій пост.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що готовий поділитися з новообраним президентом України Володимиром Зеленським своїм баченням в питаннях боротьби з корупцією, у подоланні монополізму та щодо інших питань.

Луценко заявляв, що не вбачає підстав писати заяву про відставку, але якщо парламент висловить йому недовіру, сприйме це нормально.

Луценко заявив, що піде у відставку після парламентських виборів.

У четвер, 6 червня, парламент провалив звільнення міністрів оборони Степана Полторака, закордонних справ Павла Клімкіна та голови СБУ Василя Грицака.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень