Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Італія хоче приєднатися до Нормандського формату

У МЗС Італії заявили, що мають намір "збалансувати ситуацію" на переговорах у Нормандському форматі, нагадавши, що виступають за зняття санкцій з Росії.

Італія виступає за розширення європейської участі в роботі з врегулювання ситуації в Україні і сама готова приєднатися до зусиль, які вже роблять Німеччина і Франція. Про це в четвер, 6 червня, заявив заступник міністра закордонних справ Італії Манліо Ді Стефано в інтерв'ю ТАСС.

«На підставі перших слів нового президента України ми вважаємо, що є перспективи відновлення діалогу, щоб збалансувати ситуацію, — сказав він. — Ми також вважаємо, що Євросоюз може відігравати більшу, ніж зараз, роль у виконанні Мінських угод, можливо, брати участь у моніторингу їх виконання, чим поки що займаються тільки Франція і Німеччина», — сказав заступник міністра закордонних справ Італії.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означає це, що Італія також хотіла б брати участь у такій роботі в рамках нормандського формату, Ді Стефано відповів ствердно.

Він нагадав, що зняття санкцій з Росії закріплено в програмі уряду Італії, який прийшов до влади в 2018 році, але перш ніж це відбудеться, повинні бути виконані Мінські угоди.

Схожі новини