Передплата 2024 «Добрий господар»

Вбивство Гандзюк: суд виніс вирок виконавцям

  • 06.06.2019, 16:54
  • 867

Покровський райсуд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством обвинувачених у вбивстві громадської діячки Катерини Гандзюк і призначив їм покарання.

Про це повідомляє Українська правда.

Ухвалу зачитали на засіданні 6 червня.

Координатора нападу на Гандзюк Сергія Торбіна засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, а безпосереднього нападника Микиту Грабчука — до 6 років в'язниці.

Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали вирок — 4 роки ув’язнення, Віктор Горбунов — 3 роки.

Обвинувачені раніше визнали свою провину, а прокуратура змінила їм підозру з убивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

За даними обвинувачення, Сергій Торбін на замовлення осіб, імена яких не називалися, схилив інших обвинувачених — Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова — до участі в замаху.

Нагадаємо:

3 червня усі п’ятеро обвинувачених у замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством.
Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.
1 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а через 2 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.

Схожі новини