Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відеокамера побачить, хто брав хабарі

Чиновники Львівської міськради відтепер зустрічатимуться з відвідувачами у спеціально обладнаних кабінетах з відеофіксацією.

Відповідне рішення «Про організацію проведення зустрічей з відвідувачами керівників виконавчих органів Львівської міської ради та їх структурних підрозділів» прийняв виконком ЛМР.

За словами директора міського департаменту адміністративних послуг Валентини Бартошик, рішення передбачає створення належних умов для роботи з відвідувачами. Для цього визначать приміщення в будівлі Ратуші для таких зустрічей та зобов’яжуть управління безпеки міста облаштувати відеоспостереження в тих кабінетах.

Положення цього рішення діятимуть, якщо кабінети для зустрічей розташовані за межами будівлі ЛМР. «Також зобов’язуємо керівників виконавчих органів посилити контроль за їхніми працівниками, які з тих чи інших причин перебувають за межами службових приміщень», — наголосила Валентина Бартошик.


«Треба унеможливлювати корупцію, — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. — Тому цим рішенням ми виключаємо можливість спілкування мешканців у кабінетах чиновників. Є спеціально обладнані кабінети, де є відеонагляд, аудіонагляд, і в цих кабінетах будуть відбуватися зустрічі з мешканцями. Щоб все можна було потім переглянути, в разі чого — надати для правоохоронних органів. Кабінет — це місце для поточної роботи, де проводяться наради, робочі процеси, а прийом людей має відбуватися виключно у спеціально обладнаних кабінетах».

Ідея про зустрічі чиновників із відвідувачами «під прицілом» відеокамер не нова. Першим встановив відеокамеру у себе в кабінеті Василь Павлюк, секретар Львівської міської ради у 2010—2015 роках, але про нововведення досить швидко забули.

Схожі новини