Передплата 2024 «Добра кухня»

«Я щиро хочу це зробити»: Клімкін просить нардепів затвердити його відставку

  • 06.06.2019, 14:40
  • 562

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, якого сьогодні парламент відмовився відправити у відставку, не має наміру йти у відпустку до виборів у Раду.

Про це він заявив в ефірі «112 Україна».

«Ну, слухайте, на політ кулі це (голосування в Раді, — ред.), звісно, не впливає. Я просив всіх проголосувати за відставку, я щиро хочу це зробити, вважаю, що це і є нормальною європейською політичною культурою: коли з'являється новий президент, команда спокійно повинна йти у відставку. Я не був членом політичної команди, але працював у сфері зовнішньої політики. Якщо змінюється президент США чи у Франції, попередній міністр не залишається. Причому я, звісно, готовий співпрацювати, готовий допомагати, у мене є мережа зв'язку, є розуміння багатьох речей», — сказав глава МЗС.

Він підтвердив, що президент Зеленський пропонував йому залишитися на посаді глави МЗС. При цьому Клімкін закликав нардепів знову розглянути питання його відставки та затвердити її.

При цьому міністр наголосив, що до відставки продовжить роботу. «Ну, слухайте, відпустку можна взяти щодня, але є дуже серйозні речі. Працювати теж потрібно. Тому, як я вже сказав, на перехідний період буду допомагати і буду працювати так, як потрібно. Тому це насправді питання техніки. Те, що я не сховаюся під стіл і від відповідальності, і від всіх серйозних речей, — про це можете не турбуватися», — сказав він.

Нагадаємо, за відставку Павла Клімкіна сьогодні проголосувало 137 депутатів з мінімально необхідних 226.

Схожі новини