Передплата 2024 «Добрий господар»

"Нічого про Україну без України!", - Петро Порошенко

Ексглава держави нагадав про річницю "нормандського формату" і вкотре застеріг наступника від капітуляції перед Москвою

Рівно п’ять років тому спільно з Берліном та Парижем Україна започаткувала другий — нормандський — фронт у відповідь на російську агресію проти України.

Про це у своєму Facebook написав експрезидент Петро Порошенко.

Завдяки європейській солідарності та трансатлантичній підтримці ми зупинили просування російських окупаційних військ вглиб української території, не допустили реалізації кремлівських проектів т.зв. «новоросії та малоросії», — вважає ексглава держави.

«Важливо, — веде далі Петро Порошенко, — що цими днями ми почули, принаймні на словах, відхід Володимира Зеленського від риторики кандидата в президенти. Однак, набагато важливіше побачити конкретні кроки, які б диктувалися не тяжінням до миру будь-якою ціною чи через підозрілі референдуми, а рішучістю до захисту суверенітету та територіальної цілісності України».

Попередній президент вважає важливими перші кроки нової влади у налагоджені контактів з Берліном і Парижем. Текпер на думку Петра Порошенка, «прийшов час почути від президента Зеленського конкретику стосовно тієї дорожньої карти, за якою ми відновимо контроль над кордоном з Росією. Бо світ захищатиме нас настільки, наскільки ми готові захищати себе. Важливо, що своїм пріоритетом новий президент визначає захист українців на окуповному Донбасі. Однак не менш важливо не лише повернути Україну на тимчасово окуповні території Донбасу, але й домогтися виведення російських військ, найманців і зброї з української території».

«Роки російської агресії навчили нас найважливішому — мир настане лише тоді, коли Росія перестане стріляти.
Для цього і був започаткований нормандський формат, і дуже шкода, що п’яту річницю ми зустрічаємо без зустрічі на найвищому рівні.

Треба діяти більш рішуче і наполегливо.

Нічого про Україну без України!", — підсумував Петро Порошенко.

Схожі новини