Передплата 2024 «Добрий господар»

Конкурс скульптур «Натхненні Пінзелем»

Їх презентували у фойє львівської Опери

У фоє Львівського національного академічного театру ім. Соломії Крушельницької відкрили виставку скульптур «Натхненні Пінзелем» — у рамках проекту «Під зорею Пінзеля».

Представлено 14 робіт дванадцятьох авторів у різних техніках — скло, бронза, обпалене дерево, алюміній… Фотографії цих скульптур організатори планують виставити у соцмережах і на популярних сайтах, аби користувачі голосували за ті роботи, які сподобалися найбільше. Конкурс триватиме чотири місяці, після чого буде визначено переможця. Скульптуру, яка набере найбільше голосів, планують виготовити у збільшеному масштабі і подарувати нашому місту.

Про ідею конкурсу розповіла його ініціаторка Івона Лобан: «Проект „Під зорею Пінзеля“ започатковано 2017 року. Його основна мета — популяризувати ім’я і творчість Івана Георга Пінзеля. Також хочемо врятувати храм у Годовиці. Це український Нотр-Дам, який 45 років стоїть без даху. Саме там найгарніший вівтар, який створив Пінзель і який врятував Борис Возницький. 2012 року цей вівтар був на виставці у Луврі».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень