Передплата 2024 «Добра кухня»

У Нафтогазі повідомили, що знизили ціну на газ: якою буде вартість блакитного палива у липні

  • 05.06.2019, 16:35
  • 492

У липні 2019 року Нафтогаз знизить ціну на газ для населення до 7,6-8,2 гривні за кубометр так, як це було передбачено урядовими постановами.

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

«Насправді, ми вже знизили оптову ціну на газ відповідно до руху ринку. Тому в залежності від тарифу облгазів, кінцева роздрібна ціна для побутових споживачів у липні складатиме від 7,6 до 8,2 грн за кубометр газу», — повідомили у Нафтогаз.

Компанія зазначає, що урядові постанови, які регулюють ціни на газ для населення, суперечать одна одній, через що їх складно виконувати.

«Як єдиний представник нашого акціонера, Кабінет міністрів висуває вимоги до роботи Нафтогазу. Іноді ці вимоги протирічать одна одній. Ми щиро намагаємося виконувати максимальну кількість з них одночасно. Розуміємо, що такий час», — повідомили у компанії.

Там також закликали уряд надати доступ до ринку розподілу газу для максимальної кількості постачальників.

Нагадаємо, що під час засідання уряду 5 червня Кабмін зобов'язав Нафтогаз знизити ціни на газ для населення до 8 тисяч гривень за тисячу кубометрів у червні 2019 року та до 7,7 тисячі гривень у липні. Крім цього в уряді ініціювали перевірку ціноутворення газу для населення всередині структури Нафтогазу.

Схожі новини