Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАБУ проводить обшуки у будівлі Української асоціації футболу

  • 05.06.2019, 13:28
  • 472

Детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють обшуки у будівлі "Федерації футболу України".

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зазначається, що слідчі дії санкціоновані ухвалою суду та здійснюються в межах розслідування можливих зловживань при закупівлях робіт та послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня правова кваліфікація — ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 364 К К України. У НАБУ додали, що ці обшуки погоджені з Генеральною прокуратурою України.

За інформацією сайту Sport Arena, у стінах Будинку футболу перебуває близько 30 співробітників НАБУ. Вони перевіряють навіть комп'ютери рядових працівників організації і фіксують все на відеокамеру. Зазначається, що слідчі вилучають документи, але ведуть себе максимально коректно. Президент УАФ Андрій Павелко, а також генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький на даний момент знаходяться в Парижі на заході від ФІФА.

Нагадаємо, в жовтні минулого року програма «Схеми» випустила розслідування, в якому журналісти підозрювали УАФ (на той момент ще ФФУ) в корупційній діяльності. Зокрема, мова йшла про те, що УАФ за завищеною ціною закуповувала обладнання для виробництва штучних полів через офшорну компанію з ОАЕ.

Схожі новини