Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гриценко закликав Зеленського «взяти паузу»

  • 05.06.2019, 12:58
  • 587

Лідер партії "Громадянська позиція" та колишній кандидат у президенти Анатолій Гриценко порадив президенту Володимиру Зеленському "взяти паузу".

Про це політик написав у блозі «Української правди».

«Якби Зеленський запитав, я би йому порадив:

Зупинитися, взяти паузу, не вносити на розгляд Путіна жодних нових довгострокових ініціатив, не відряджати до Мінська ні начальника Генштабу, ні інших представників України — доки Путін не зупинить вогонь на фронті!

До того часу, сконцентрувати зусилля на зміцненні нашого угруповання на сході і паралельно — на інтенсивній взаємодії з нашими партнерами для посилення санкційного та іншого тиску на Путіна", — написав Гриценко.

За його словами, він не знає змісту нових ініціатив Зеленського і не знає, хто їх йому підготував.

Зокрема, Зеленський оголосив про нові українські ініціативи з пошуку мирного рішення у Мінську, анонсував участь у ТКГ начальника Генштабу З С України, чого раніше не було та затвердив оновлений склад представників України в ТКГ.

Водночас, Гриценко підкреслив, що в той же день, коли Зеленський заявляв у Брюсселі про свою націленість на пошук мирного рішення, бойовики на Донбасі посилили вогонь з усіх видів зброї.

«За першу добу закордонного візиту Зеленського — троє загиблих і троє поранених наших солдат», — додав він.

Пізніше Зеленський вирішив, що участь начальника Генштабу, головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака у переговорах не на часі і замість нього у Мінську буде заступник командувача ООС Богдан Бондар.

Нагадаємо, 3 червня президент Володимир Зеленський повернув в переговори Мінського процесу другого президента України Леоніда Кучму.

24 травня президент Володимир Зеленський провів першу зустріч із представниками української гуманітарної групи ТКГ у Мінську. Його поінформували про роботу гуманітарної групи, деталі перемовин, позиції, які відстоювали, прізвища і списки заручників і зниклих, іншу проблематику.

Зеленський запевнив, що українська сторона має свіжі напрацювання до нової зустрічі в Мінську, яка має відбутися 5 червня.

«У нас є дійсно дуже конкретні пропозиції, нові рішення, але ніхто територією і суверенітетом України торгувати не збирається», — запевнив президент, не уточнивши при цьому, про які саме напрацювання йдеться.

Схожі новини