Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Замінований Луцьк

Хвиля фальшивих замінувань прокотилася Західною Україною. Останні кілька днів особливо дісталося Луцьку. За чотири доби було понад 80 таких повідомлень!

Під атаку «мінерів» потрапили школи, торгові центри, лікарні, залізничний вокзал, ЦНАП, житлові будинки, дитсадки та бібліотеки. Дісталося замку Любарта, Генконсульству Польщі, головному храму Луцька — Свято-Троїцькому кафедральному собору — та зоопарку.

Тільки 3 червня повідомлень про закладену вибухівку на об’єктах у Луцьку надійшло 49! Почалася понеділкова «карусель» з Волинської обласної клінічної лікарні.

І пішло-поїхало. Повідомлення надходили до пізнього вечора. Більшість людей з розумінням ставилася до роботи «еменесників», хоча окремі таки опиралися евакуації. Ситуація справді була дуже напруженою.

Як повідомили у головному управлінні національної поліції у Волинській області, «мінувальники» використали один з українських поштових сервісів та німецького інтернетпровайдера, частина серверів якого знаходиться у Російській Федерації. Інформацію про закладену вибухівку в установах вони надсилали російською мовою, причому, щоразу з іншої електронної адреси. На щастя, жодне з повідомлень не підтвердилося.

Схожі новини