Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові замість «Кульбаби» буде «сухий фонтан»

Фонтан «Кульбаба» (на фото), що неподалік Галицького базару, реконструюють. На його місці з’явиться «сухий фонтан» із відкритим доступом до води. Його вартість – 3, 5 млн грн.

Роботи на замовлення Галицької райадміністрації виконує підрядна організація ПП «Патронат».

«Реконструкція триватиме приблизно п’ять місяців, тобто до середини осені. Новий фонтан буде „сухим“, на зразок фонтану що на площі Митній. Роботи проводяться за кошти міського бюджету Львова», — розповів начальник комунального відділу Галицької Р, А Віктор Дубиняк.

Абстрактну композицію «Кульбаба» роботи львівського художника Олега Микити встановили на площі Галицькій орієнтовно після 1970 року. А з XIX століття (із 1880 року) тут була криниця з фонтаном та скульптурою героїні однойменної балади поета Адама Міцкевича — Світезянки (німфи озера Світязя) авторства польського скульптора Тадеуша Блотніцького (1858−1928). Скульптура втрачена після Другої світової війни.

Торік на території Галицького району відновили два фонтани: після 70-літньої перерви запрацював фонтан «Криниця з левами» і після двадцяти років простою — фонтан «Водолій» авторства Теодозії Бриж.

Схожі новини