Передплата 2024 «Добра кухня»

Рука Юнкера на плечі та уникнення преси: подробиці першої міжнародної зустрічі Зеленського в Брюсселі

  • 04.06.2019, 18:29
  • 1 452

Президент Володимир Зеленський зустрівся з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, щоби підтвердити незмінність європейського та євроатлантичного курсу України і подякувати за особливу роль ЄС у стримуванні російської агресії.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Перед перемовинами політики з’явилися буквально на кілька хвилин перед камерами. Вони усім своїм виглядом демонстрували, що раді одне одного бачити.

«Журналіст: — Пане Юнкере, ви раді бачити? Не сумуєте за Порошенком?

Юнкер: — У мене є новий!

Журналіст: — У вас новий друг?

Зеленський: — Я кращий. Новий краще старого".

Жодної прес-конференції чи брифінгу у перший день візиту Президента України немає, хоча, зазвичай, політики не уникають такої можливості в Єврокомісії. Графік українського президента в Брюсселі досить щільний. На момент публікації Зеленський перебував у штаб-квартирі НАТО, де в української делегації перемовини із генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом.

4 червня також у програмі є зустріч із віце-президентом Єврокомісії і президентом Польщі Анджеєм Дудою. За попередньою інформацією, запитань не вдасться поставити. Це небажання української сторони відповідати на запитання журналістів викликало певне здивування у Брюсселі.

Поїздка триватиме два дні. У середу, 5 червня, у Зеленського запланована розмова з високим представником Є С Федерікою Могеріні і головою Європейської ради Дональдом Туском. У Брюсселі хочуть познайомитися з новим українським президентом, послухати з перших вуст про боротьбу із корупцією та реформи.

Схожі новини