Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перший закордонний візит Зеленського: ЗМІ не зможуть поставити питання президенту, - журналіст

  • 04.06.2019, 12:41
  • 580

За даними журналіста Рікарда Йозвяка, Зеленський не збирається давати спільну прес-конференцію з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на інформацію власного кореспондента «Радіо Свобода» у Брюсселі Рікарда Йозвяка.

Як написав Йозвяк у Twitter, під час першого робочого візиту за кордон Володимира Зеленського в Брюссель, який пройде 4−5 червня, представники засобів масової інформації не зможуть поставити запитання президенту України.

Журналіст відзначив той факт, що Зеленський не збирається давати спільну прес-конференцію з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, а тільки зробить спільну заяву з головою Європейської ради Дональдом Туском. Також Йозвяк пише, що Зеленський може не відповідати на запитання під час зустрічі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом.

«Перший візит до Брюсселя президента України і ніякої можливості для ЗМІ поставити питання?» — зазначив журналіст.

Нагадаємо, за планом Зеленський повинен провести зустрічі з лідерами ЄС — головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, а також головою Ради Є С Дональдом Туском. Також український президент побуває і в штаб-квартирі НАТО, де зустрінеться з генсеком Йенсом Столтенбергом.

Крім цього, неабияку зацікавленість у зустрічі з Зеленським виявляли в Польщі, а тому в рамках візиту в Брюсселі відбудуться переговори з польським президентом Анджеєм Дудою. Основні теми — двостороннє співробітництво України з ЄС, а також спільна протидія російській агресії.

Схожі новини