Передплата 2024 «Добра кухня»

Поранений патрульними хлопчик помер у лікарні. Реакції влади і правоохоронців

У Київському міському центрі дитячої нейрохірургії помер 5-річний хлопчик, якого у Переяслав-Хмельницькому поранили патрульні поліцейські.

Про це «Українській правді» повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, зараз правоохоронцям готують нову підозру з перекваліфікацією на ч.2 ст. 115 (умисне вбивство).

«Підозри будуть вручені в суді зранку о 9:00, де їм обиратиметься запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою», — розповіла Сарган.

Перед цим дитина перебувала у вкрай тяжкому стані.

Смерть хлопчика і подальший розвиток кримінальної справи проти убивць прокоментував на своїй ФБ-сторінці генеральний прокурор Юрій Луценко.

На жорсткому покаранні винних у смерті 5-річного хлопчика, який отримав поранення у Переяслав-Хмельницькому, наполягає і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Про це глава уряду написав у Facebook.

Президент України Володимир Зеленський також висловив співчуття з приводу загибелі 5-річного хлопчика, якого підстрелили поліцейські, та пообіцяв покарати всіх винних у цьому. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«На жаль, усі зусилля медиків виявилися марними. 5-річний Кирило помер у лікарні. Звісно, ніщо у світі не може втішити рідних і близьких. Але я — як президент і як батько — хочу запевнити, що зроблю все, аби винні були покарані по справедливості», — написав Зеленський.

Він додав, що не буде жодного пом’якшення та жодної спроби зам'яти цю справу.

«Ця трагедія має стати уроком. Ті, хто повинні дбати про безпеку громадян, мусять щохвилини пам’ятати про свою відповідальність. За життя. Перед людьми, перед народом, перед країною», — додав президент.

Нагадаємо: 1 червня ДБР повідомило, що його слідчі розслідують кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкодженьпрацівниками Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області 5-річному хлопчику.

В ніч на неділю голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що двоє підозрюваних поліцейських затримані поліцією в порядку статті 208 КПК.

Бабуся пораненого хлопчика розповіла, що поліцейські визнають свою вину, але не знають, хто з них попав у дитину, бо були дуже п'яні.

Двом працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького Київської області, які поцілили в дитину з вогнепальної зброї, повідомлено про підозру.

Схожі новини