Передплата 2024 ВЗ

Філарет провів термінові збори настоятелів храмів Києва

  • 03.06.2019, 16:50
  • 1 028

Патріарх Філарет провів збори настоятелів храмів Києва.

Про це повідомила прес-служба патріарха, передає УНН.

«3 червня 2019 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів у своїй резиденції збори настоятелів храмів міста Києва. Під час зборів Святійший Владика проінформував духовенство про перебіг подій в Українській Православній Церкві та обговорив з присутніми актуальні питання з церковного життя», — зазначили в прес-службі.

У той же час, раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що закриті для преси і суспільства збори були терміново організовані для того, щоб змусити столичне духовенство присягнути на вірність Філарету.

За даними видання Сerkvarium, Філарет як керівник Київської єпархії наказав зібрати все духовенство у себе у резиденції (вул. Пушкінська, 36). Документально запрошення не були оформлені — інформацію кожному священнику передавав телефоном архієпископ Вишгородський Агапіт, намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря, член Священного Синоду ПЦУ.

Є дані, що заплановано, без погодження з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, Філарет планував призначити нового намісника Видубицького монастиря. Наразі, за джерелами Cerkvarium, архімандрит Макарій відмовився виконувати вимоги Філарета. Наступний захід під назвою «Народно-церковний собор» під проводом митрополита Філарета заплановано на 11 червня.