Передплата 2024 «Добрий господар»

Старий новий представник України: Зеленський повернув Кучму у Мінські переговори

  • 03.06.2019, 13:44
  • 901

Президент Володимир Зеленський повернув до переговорів Мінського процесу другого президента України Леоніда Кучму.

Про це він сказав на брифінгу 3 червня, повідомляє УП.

Глава держави розповів, що зустрічався з партнерами зі США, Німеччини, Франції та інших країн Євросоюзу і обговорювали дуже важливе питання для кожного українця — припинення війни на Донбасі.

«У нас є спільна позиція. Це відновлення переговорів з приводу Донбасу у Нормандському форматі і розблокування Мінського процесу. Вже 5 червня буде тристороння зустріч (у Мінську -ред.) на чолі — я дуже хотів і намагався, щоб це була провідна професійна людина — з Леонідом Даниловичем Кучмою», — сказав Зеленський.

Зеленський запевнив, що українська сторона має свіжі напрацювання.

«У нас є дійсно дуже конкретні пропозиції, нові рішення, але ніхто територією і суверенітетом України торгувати не збирається», — наголосив Зеленський.

Екс-президент запевнив, що працюватиме заради вирішення тих проблем, які існують в Україні, повідомляє УНІАН.

«Я в цей час не міг не погодитися з такою пропозицією, бо, дійсно, країна переживає не найбільш легкі часи в своїй історії… Тим більше, я завжди звик у своєму житті приймати рішення, виконувати їх і відповідати. Ось сьогоднішня зустріч у президента країни показує, що у мене є така можливість і в тій групі, яка сьогодні створена, у „нормандському форматі“, зробити свій внесок», — розповів Кучма.

Як повідомляє прес-служба президента, Зеленський зустрівся з членами української делегації у Тристоронній контактній групі та представив їм їхнього очільника Кучму. Учасники зустрічі обговорили перспективи активізації переговорного процесу та необхідні кроки для цього.

«Ми обмінялися думками, що в першу чергу треба робити. Проблема безпеки — одне з головних питань», — сказав Кучма.

За його словами, вже є пропозиції, які можуть допомогти активізувати Мінський процес.

Схожі новини