Передплата 2024 ВЗ

Варфоломій вперше прокоментував «розкол» у ПЦУ та скандальні заяви Філарета

  • 03.06.2019, 15:28
  • 650

Вселенський Патріарх Варфоломій підтримує розвиток Православної церкви України, якою має керувати митрополит Епіфаній. Він наголошує, що Київського патріархату не існує і ніколи не існувало.

Як повідомляє ТСН, про це розповів голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко після зустрічі Варфоломія з українськими представниками ЗМІ у Стамбулі.

У Константинополі зазначили, що завжди турбувалися через релігійну ситуацію українського народу. Там пояснили, що нещодавнє надання ПЦУ Томосу про автокефалію не пов'язано з політикою або геополітикою, а Україна отримала свободу від зовнішнього впливу, особливо від Російської держави.

«Що стосується Філарета, то його відновили до єпископської гідності як колишнього Митрополита Київського. Так званий „Патріархат Київський“ не існує і ніколи не існував», — цитує Варфоломія журналіст.

Окрім цього, Вселенський патріарх підтвердив прихильність Константинополя до новообраного глави ПЦУ митрополиту Епіфанія.

«Ми сповідуємо, що тепер, після надання автокефалії, це відповідальність Головного Єпископа Православної Церкви України Епіфанія керувати історичною церквою, зміцнювати єдність українського народу, сповідуючи християнські цінності, засновані на Євангелії і користуватися даром свободи, як засобом поширювати Добру Новину Нового Завіту», — підсумував Варфоломій.

Схожі новини