Передплата 2024 «Добра кухня»

Геращенко різко відповіла Тимошенко на «чистий лист з Росією»

  • 03.06.2019, 15:09
  • 662

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко обурилася заявою лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко про необхідність почати переговори з Росією з чистого аркуша, оскільки Мінські домовленості зайшли у глухий кут.

Як повідомляє «Українська правда», про це вона сказала на засіданні погоджувальної ради 3 червня.

«Я думаю, не тільки я з подивом почула тільки що, що нас закликають до чистого листа з людиною, яка поставила 1 березня 2014 року на голосування питання щодо введення військ в Україну і, як на мене, є військовим злочинцем, причетним до того, що у нас було відшматовано Крим і частину Донбасу (мова про спікера Ради Федерації Р Ф Валентину Матвієнко — ред.)», — сказала Геращенко і дуже виразно подивилася на Тимошенко.

Вона нагадала, що Матвієнко перебуває у санкційних списках ЄС, більше того, є рішення Верховної Ради про незаконність виборів до Держдуми Росії, бо вони проходили і в окупованому Криму.

«Хочу нагадати, що за це рішення голосували в тому числі народні депутати фракції, лідерка якої зараз цитує нам злочинницю, яка голосувала за введення військ в Україну», — сказала віце-спікер Ради.

На це Тимошенко хотіла щось відповісти, але Геращенко досить різко звернулась до неї:

«Я би просила мене не перебивати і не пробувати мене принижувати. Розумію, що розпочався кастинг на посаду прем’єр-міністра, але не треба принижувати свою людську гідність у цьому кастингу, а мене вам принизити не вдасться».

«Тепер щодо Мінська. Ви знаєте, ті люди, які закликають з чистого листа з Росією розпочати переговори, вони найменше хочуть, щоб там були Мінські угоди. Бо мінус Мінські угоди, то мінус санкції», — додала Геращенко.

Вона нагадала, що завдяки роботі в мінських групах вдалося звільнити понад 150 заручників Кремля, а з початку війни знайти тіла або звільнити більше 3 тисяч осіб.

«Навіть, якби нам вдалося звільнити одну людина, це вже була би велика радість. Це важко зрозуміти людям, які жодним чином ніколи були до того причетні», — відрізала Геращенко.

Вона визнає, що Мінський процес перебуває у серйозній стагнації.

«Але точно не через українську переговорну позицію. І коли тут сьогодні намагаються принизити Україну — це дуже неправильно», — обурилася віце-спікер.

Геращенко додала, що попри опозиційність до нового президента Володимира Зеленського, вона завжди допомагатиме «витягти кожну людину».

Нагадаємо, наприкінці травня спікер Ради Федерації Р Ф Валентина Матвієнко заявила, що Москва готова працювати над відновленням добросусідських відносин з Києвом і чекає відповідних кроків від президента Володимира Зеленського та Верховної Ради.

3 червня лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що Україна має почати переговори з Росією з чистого аркуша, оскільки Мінські домовленості зайшли у глухий кут.

Схожі новини