Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо, хто стане речницею Зеленського: що про неї знаємо?

  • 03.06.2019, 12:29
  • 1 228

Президент Володимир Зеленський призначить на посаду власного прес-секретаря журналістку Юлію Мендель.

Відповідну інформацію «Українській правді» підтвердили джерела в Адміністрації президента.

Відповідний указ про призначення Мендель мають опублікувати 3 червня о 13.30.

Журналістка виграла конкурс на посаду, який 30 квітня оголосив новообраний президент.

Станом на 3 травня на конкурс спікера Зеленського подалося 3000 людей. Серед кандидатів були професійні журналісти, піар-менеджери, телеведучі, блогери, студенти профільних факультетів і актори.

Водночас, прес-секретар «Команди Зеленського» Ірина Побєдоносцева розповіла в коментарі «theБабелю», що у конкурсі взяли участь близько 4 тисячі кандидатів.

Спочатку усіх претендентів перевірили на знання української, англійської мови, досвід, освіту та професійні навики. Після цього з претендентами, які пройшли перший етап, провели коротку телефонну співбесіду, далі конкурс продовжився між 50 кандидатами, які отримали творче завдання.

За результатами творчого завдання, у «фіналі» залишилася трійка претендентів. З ними особисто спілкувався Зеленський та члени Адміністрації президента.

Кілька днів тому користувач Facebook Ілля Осадчук у соцмережі зазначав, що конкурс на посаду виграла Мендель, але не вказав звідки у нього ця інформація.

Як пише «theБабель», Юлії Мендель 32 роки. Вона народилася в Херсоні, навчалася журналістиці в Києві. У різний час працювала на телеканалах ICTV, «Еспрессо-ТВ» та «Інтері». Кілька років як журналіст співпрацює з The New York Times. Писала для українського Forbes і американського Politico.

У колонці для ТСН. uа Мендель розповідала, що переломним моментом у її кар'єрі в 2016 році стала поїздка на тренінг для журналістів до Єльського університету, США. Там вона отримала важливі зв'язки та зрозуміла, як працювати з міжнародними ньюзрумами. За рік до цього, у 2015 році, за програмою Міжнародного інституту преси вона та ще дев'ять журналістів з різних країн побували в редакціях головних американських медіа: The Wall Street Journal, The New York Times, CNN.

У 2016-му Мендель стала героїнею новин про сексуальні домагання. На своїй сторінці у Facebook вона написала про непристойні коментарі на її адресу від незнайомого чоловіка. Цей пост зібрав сотні коментарів і викликав бурхливу дискусію про те, чи варто про такі випадки розповідати публічно.

Серед Facebook-друзів журналістки — колеги з різних видань і телеканалів, політики та громадські активісти. «Товаришує» вона й з заступником голови Адміністрації президента, в минулому сценаристом «Студії «Квартал-95» Юрієм Костюком і відомим технологом Микитою Потураєвим. Він консультував «ЗеКоманду» під час передвиборчої кампанії.

Пости Мендель у Twitter зважені та майже безособові. Останнім часом вона, як і всі українські журналісти, багато писала про президентські вибори та їхніх головних учасників — Зеленського, Порошенка, Тимошенко. У попередні роки Мендель закликала звільнити Надію Савченко з російського полону, писала про проблеми учасників АТО, публікувала селфі з відомими політиками та журналістами.