Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скільки партій пройде у нову Верховну Раду: результати опитування

  • 03.06.2019, 13:12
  • 946

​​​​​​​На виборах у Верховну Раду можуть перемогти чотири партії, які наразі долають 5% бар'єр.

Про це йдеться у результатах роллінгового опитування, проведеного Центром «Соціальний моніторинг» і Українським інститутом соціальних досліджень ім. А. Яременко, передає «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що якби вибори до Ради проходили в найближчу неділю, то в парламент могли б пройти партії «Слуга народу», «Опозиційна платформа — За життя», «Європейська солідарність» (колишня БПП) та «Батьківщина».

Зокрема, партію «Слуга народу» готові підтримати 30,8% з усіх опитаних, «Опозиційну платформу — За життя» — 8,2%, «Європейську солідарність» — 7,9%, ВО «Батьківщина» — 7% респондентів.

Також повідомляється, що партія «Сила і честь» Ігоря Смешка набрала б 4,8%, «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка — 3,5%.

За даними опитування, за партію «Голос», лідером якої є співак і музикант Святослав Вакарчук, проголосували б 2,5% опитаних.

Роллінгове дослідження електоральних орієнтацій населення України було проведено в період з 15 по 31 травня. Всього по Україні було опитано 2100 респондентів. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Схожі новини