Передплата 2024 ВЗ

У Росії відповіли на вимоги України у Міжнародному суді ООН

  • 02.06.2019, 18:31
  • 1 043

Росія на слуханнях у Міжнародному суді в Гаазі планує доводити відсутність юрисдикції цього органу для розгляду судової справи "Україна проти Російської Федерації".

Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство закордонних справ РФ.

«Росія буде доводити відсутність юрисдикції за кількома підставами. Зокрема, ми заперечуємо наявність суперечки між двома країнами за згаданими конвенціями в принципі і мають намір обґрунтувати той факт, що Україна недобросовісно намагається залучити їх механізми вирішення суперечки для досягнення політичних цілей», — йдеться в повідомленні.

У МЗС РФ зазначили, що їх представники приведуть інші юрисдикційні заперечення, пов'язані, зокрема, з неготовністю України в повній мірі виконати обов'язкові процесуальні умови, які, згідно зі згаданими конвенціями, повинні бути дотримані до звернення в Міжнародний суд ООН.

Як зазначили у міністерстві, природа українських звинувачень на адресу Росії та сперечання, які виникли на підґрунті протиріччя між двома країнами, не мають відношення до жодної з конвенцій.

«Так, розв'язана Києвом громадянська війна на Донбасі не регулюється Міжнародною конвенцією про боротьбу з фінансуванням тероризму, а претензії Києва про нібито незаконне повернення Криму до складу Росії не можуть бути пред'явлені на підставі Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації», — заявили у МЗС РФ.

Додамо, що 3−7 червня 2019 року у Гаазі (Нідерланди) відбудуться слухання Міжнародного суду ООН у справі про порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Міжнародної конценції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Як повідомляв УНН, Президент України утворив делегацію України для участі у слуханнях Міжнародного Суду ООН щодо порушення Російською Федерацією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нагадаємо, у 2018 році Україна подала в Міжнародний суд ООН меморандум проти РФ щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень