Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибухи на заводі в Дзержинську: кількість потерпілих зросла до 85 осіб

  • 02.06.2019, 11:13
  • 438

До 85 зросла кількість постраждалих унаслідок вибухів на оборонному заводі в російському Дзержинську. Серед них є і працівники, і місцеві мешканці.

Про це повідомляє «5 канал».

16 осіб нині перебувають у шпиталях. Місцева влада вже пообіцяла виплатити постраждалим компенсацію в розмірі 150 тисяч рублів. Щоправда, лише тим, кого довелося госпіталізувати.

Напередодні кілька вибухів пролунало в науково-дослідному інституті «Кристал». Один із цехів — площею понад 100 квадратних метрів — був повністю зруйнований. Вогонь від вибуху перекинувся на сусідні будівлі. Пожежу вдалося загасити лише ввечері. Місцевих мешканців застерігали про небезпеку через гучномовці.

У зруйнованому цеху виробляли фугасні авіабомби та їхні компоненти. В тому ж приміщенні зберігали боєприпаси. Шибки вибило у майже двох сотнях навколишніх будинків.

У місті та селищах неподалік оголосили режим надзвичайної ситуації. Пошкоджені будівлі 70 дитячих садків та більше 30 шкіл. Слідчий комітет Росії розпочав кримінальне провадження за статтею «порушення вимог безпеки на виробництві».

Схожі новини