Передплата 2024 ВЗ

Бойовики на Донбасі за добу 17 разів обстріляли сили ООС, є поранений

  • 02.06.2019, 08:58
  • 272

Окупанти 17 разів порушили режим припинення вогню, з них два рази – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм.

Як повідомляє штаб ООС, ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Усі випадки порушень режиму тиші відбулись в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Тут обстріли позицій Об'єднаних сил зафіксовано: двічі поблизу населеного пункту Новоселівка Друга — з артилерійських систем калібру 122 мм та озброєння бойових машин піхоти; біля Пісків — з мінометів калібру 82 мм; чотири рази поблизу села Павлопіль — з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; тричі в районі Красногорівки, Водяного і Піщевіка — зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; двічі поблизу міста Авдіївка — з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; двічі біля населеного пункту Верхньоторецьке — з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу населеного пункту Опитне — зі стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки, 1 червня двох окупантів було знищено, ще двох — поранено.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил.

«В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування „Схід“ противник з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї обстріляв українських захисників поблизу Гнутового, а в районі відповідальності угрупування „Північ“ — поблизу Новгородського з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», — йдеться у повідомленні.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожний обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Схожі новини