Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні зловили банду шахраїв, які наживалися на онкохворих

  • 01.06.2019, 20:12
  • 687

Напередодні в Україні затримали групу шахраїв, які поставляли до країни фальсифіковані ліки від онкозахворювань.

Про це повідомляє Генпрокуратура.

«В ході досудового розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 321−1, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 368 К К України встановлено, що громадянин Б. спільно з іншими громадянами України та іноземцями здійснює, поза межами митного контролю, доставку на територію України фальсифікованого медичного препарату (онкопрепарату) Keytruda (Кітруда, виробник США і Австрія), а також його кустарне виготовлення на території України та подальшу реалізацію, як на території нашої держави так і за її межами», — йдеться у повідомленні.

Трьох осіб 31 травня було затримано в порядку ст. 208 КПК України, після документування факту незаконної реалізації 6 флаконів фальсифікованого лікарського засобу Keytruda (Кітруда) на загальну суму близько 7 тисяч доларів США.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особам буде повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Прокурорами готуються клопотання до суду про обрання затриманим запобіжних заходів. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів.

Повідомляється, що правоохоронці вже виявили та вилучили фальсифіковані медикаменти на мільйони гривень. Остаточну їх вартість буде встановлено досудовим розслідуванням.

Схожі новини