Передплата 2024 «Добра кухня»

Науковці наполегливо рекомендують не відмовлятися від заморожених овочів і фруктів

  • 01.06.2019, 18:54
  • 944

Заморожені дари природи можуть містити на 50% більше вітамінів і мінералів, порівняно зі свіжими продуктами, купленими на ринку. Про це свідчить одне з останніх досліджень.

Про це повідомляє Радіо Максимум

Учені з'ясували, що заморожені фрукти й овочі можуть бути кориснішими за свіжі, придбані у роздрібній торгівлі. Так вважають фахівці Інституту здоров'я рослин при Університеті штату Північна Кароліна.

За словами дослідників, фрукти й овочі, призначені для заморозки, як правило збираються у період їх максимальної зрілості, і в них у цей момент міститься висока концентрація корисних нутрієнтів. Плоди, призначені для торгівлі у свіжому вигляді, часто збирають в нестиглому вигляді — це робиться з розрахунком на подальшу логістику: фрукти й овочі повинні витримати перевезення та зберігання. Вітамінів і мінералів в таких плодах менше, ніж у заморожених, констатують експерти.

«Зібрані на піку зрілості плоди для подальшого заморожування можуть містити на 10%-50% більше поживних речовин, ніж фрукти з ринку, — зазначають вчені.

Фахівці порадили самостійно готувати заморожену продукцію з літніх дарів природи. Вони підкреслили, що заморожування — найкращий спосіб зберегти в овочах і фруктах вітаміни та інші цінні мікроелементи, які проявляють свої корисні властивості і після розморожування.

Схожі новини