Передплата 2024 ВЗ

Клімкін: Заява Бориса Шефіра про війну, як і заява Богдана про референдум, - це тестові кульки

  • 01.06.2019, 17:31
  • 804

Заяви партнера президента Володимира Зеленського по "Кварталу-95" Бориса Шефіра про війну з Росією і заява глави Адміністрації Президента Андрія Богдана про референдум щодо миру з Росією можна порівняти з тестовими кульками.

Як передає Цензор.НЕТ, про це глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявив в інтерв'ю Радіо Н В.

«Я вважаю, що, знаєте, як у більярді, це тестові кульки. Спочатку референдум закинули. Ось його закинули — виникла дискусія в суспільстві. А потім нібито це не референдум, а якийсь інформаційний. Про що невідомо. Оскільки який може бути референдум? Референдум як перемагати? Референдум як здаватися? Закону про референдум немає», — заявив Клімкін.

Глава МЗС також розповів, що йому найбільше не сподобалося в інтерв'ю Бориса Шефіра.

«Але тут, у цьому інтерв'ю, мені дуже не подобається, насправді, одна фраза і зовсім інша фраза. Мені дуже не подобається позиція, що це допоможе зупинити війну. Тобто робиться цей зв'язок між мовою і взагалі мовними питаннями і тим, як, власне, Росія це сприймає.

Якщо ви послухаєте хоча б Лаврова на будь-якій конференції міністерській, то все почалося з мови… Ця логіка, на мою думку, дуже небезпечна. А ці тестові кульки — я до цього дуже спокійно ставлюся", — заявив він.

Нагадаємо, 30 травня було опубліковано інтерв'ю партнера президента Володимира Зеленського по «Кварталу-95» Бориса Шефіра. У ньому він, зокрема, заявив, що війну в Донбасі почали, щоб заробити грошей, і нинішні політики зможуть її закінчити.

Він також стверджував, що закон про мову потрібно скасувати, і це «перший крок для того, щоб завершити війну».

В Адміністрації Президента вже заявили, що це була приватна думка Шефіра, яка не збігається з позицією президента України Володимира Зеленського.

Схожі новини