Передплата 2024 «Добрий господар»

Федір Стригун в реанімації, потрібна кров, – син народного артиста

  • 01.06.2019, 12:11
  • 1 621

Відомий український режисер та актор Федір Стригун перебуває в реанімації у Києві. Його син просить про допомогу – артисту потрібна кров.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Газета.ua

Відомо, що пана Стригуна прооперували, він прийшов до тями і самостійно дихає.

«Федір Стригун прооперований. Зараз у реанімації. Прийшов до тями. Дихає сам. — Ось цей не надто щедрий інформаційний набір, який вдалося отримати від людей у білому. я їх розумію і у жодному разі не засуджую їхню холоднокровність, а інколи і цинічність у спілкуванні з гіперчутливими родичами пацієнтів», — пише його син Назар.

Також він додав, що артисту необхідна кров будь-якої групи та резусу. Для детальнішої інформації потрібно написати в приватні повідомлення.

«о! є ще одна важлива справа! потрібна кров! група та резус значення на мають. хто має можливість — пишіть мені у приват!» — каже його син.

Варто додати, що Федір Стригун перебуває в реанімації у Києві.

Нагадаємо, Федір Стригун — український режисер та актор. Також він художній керівник, режисер-постановник і актор Львівського національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької. Народний артист України (1979), голова Львівського міжобласного відділення НСТД України, доцент, член-кореспондент Академії мистецтв України.

Серед спектаклів, які він поставив — «Хазяїн», «Суєта», «Житейське море» І. К. Карпенка-Карого, «Гайдамаки» Т. Шевченка, «Маруся Чурай» Ліни Костенко, «Народний Малахій» та «Маклена Ґраса» Миколи Куліша, «Мазепа» (трилогія) Б. Лепкого, «Ромео і Джульєтта», «Гамлет» В. Шекспіра, «УБН» Г. Тельнюк та інші. Федору Стригуну належить відкриття і сценічне втілення творчості незаслужено забутого композитора Ярослава Барнича і його оперет «Шаріка» та «Гуцулка Ксеня».

За 40 років творчої діяльності він зіграв понад сотню ролей. Фільми з його участю: «Пропала грамота», «І в звуках пам'ять відгукнеться…», «Запорожець за Дунаєм», «Дударики», «Камінна душа» та інші — принесли славу кіноактора. Лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, премії ім. І. Котляревського та премії ім. М. Садовського.

Схожі новини