Передплата 2024 «Добра кухня»

Церковний скандал: священик РПЦ у Дніпрі відмовився причащати дитину воїна АТО

  • 31.05.2019, 18:08
  • 889

У Дніпрі священик РПЦ в Україні відмовився причащати дитину, хрещену в Православній Церкві України.

Як сказано в сюжеті на «СТБ», батько дитини воював у зоні АТО, його доньку хрестив військовий капелан отець Дмитро. Але священик поїхав на Донбас, не встигнувши причастити дівчинку, повідомляє «Обозреватель».

У результаті сім'я вирішила звернутися в найближчий храм, який відносився до РПЦ. У церкві сім'ї відмовили, заявивши, що не визнають ПЦУ і не вважають її канонічною. Отець Марсалій відмовився причащати дитину, яку хрестили в іншій церкві.

«Проблема в тому, що на сьогоднішній день Київський патріархат не визнає помісні церкви. Але Бог один. Ми ж не поділяємо церкву», — пояснював він.

При цьому отець Дмитро дізнавшись про події дуже обурився. За його словами, надання Томосу про автокефалію зняло всі питання з приводу визнання ПЦУ.

«Таїнство здійснює не людина, таїнство здійснює не патріарх. Таїнство здійснює Святий Дух. Говорити про те, чи дійсно таїнство чи ні — це називається хула на Духа Святого. Це гріх, який не коли не прощається», — заявив він.

Отець Дмитро підкреслив, що відмова причащати маленьку дитину — поведінка, що не гідна священика. Він додав, що християнин і священик повинен керуватися, в першу чергу, канонами, а не приписами собору іншої країни або помісного собору.

Схожі новини