Передплата 2024 «Добра кухня»

Будь-які атаки на європейську інтеграцію, на українську мову, на церкву отримають нашу рішучу відсіч, – Порошенко

  • 31.05.2019, 16:52
  • 781

Будь-які ініціативи нової влади, які гальмуватимуть європейську інтеграцію, суперечитимуть курсу на розрив з російським колоніальним минулим, отримають рішучу відсіч команди «Європейської Солідарності».

Про це Петро Порошенко заявив під час виступу на з’їзді «Європейської Солідарності», повідомляє прес-служба партії.

«Для того я залишаюся в політиці, а партія йде на вибори, хоча вони й проголошені із грубим порушенням Конституції. Ми йдемо не за посадами. Йдемо, щоб захистити досягнення країни у державотворенні за п’ять років. Щоб не допустити її розвороту назад до Росії. Ми йдемо для того, щоб Україна продовжила рух до членства в Європейському Союзі та НАТО. Ми йдемо, щоб не допустити російського реваншу», — наголосив Порошенко.

«Абревіатура Європейської Солідарності не випадково співпадає з абревіатурою Європейського Союзу. Нова назва партії найкраще віддзеркалює нашу основну стратегічну мету. Де б ми не були — у владі чи в опозиції, — маємо зробити все, щоб до завершення наступного десятиліття Україна стала членом НАТО і Європейського Союзу. Бо лише це може гарантувати нашу безпеку та забезпечити громадянам України високий рівень життя. Бо і План дій щодо членства в Альянсі, і процес переговорів та вступу до Євросоюзу — це колосальний стимул для внутрішніх реформ і глибинних перетворень», — переконаний лідер партії.

Він нагадав, що курс на ЄС і НАТО закріплений в Конституції України.

«Це — шлях, який максимально відповідає національним інтересам української держави. Європейська інтеграція — це гарантія незалежності української держави. Це гарантія добробуту українського народу, запорука прискореного економічного та технологічного зростання. Європейська інтеграція — це подих свободи та відчуття гідності за себе, за власну країну», — переконаний Порошенко.

Схожі новини