Передплата 2024 ВЗ

В Адміністрації Зеленського відхрестилися від заяв Шефіра про мовний закон

  • 31.05.2019, 14:52
  • 607

В Адміністрації президента Зеленського відхрестилися від заяв співвласника студії «Квартал 95» Бориса Шефіра, які той напередодні зробив в інтерв'ю «Детектор Медіа».

Про це йдеться у відповіді прес-служби АП на запит BBC News Україна.

«Він висловив виключно власну думку. Ця думка не збігається з позицією президента України Володимира Зеленського та Адміністрації президента», — заявили у прес-службі.

Там також нагадали, що пан Шефір не є посадовцем Адміністрації президента чи членом партії «Слуга народу», — так само як не є ані штатним, ані позаштатним радником президента.

«З часу вступу Володимира Зеленського на посаду Борис Шефір не спілкувався з главою держави», — уточнили в прес-службі президента.

Нагадаємо, Борис Шефір є співзасновником студії «Квартал 95» і давнім партнером Володимира Зеленського. Його брат — Сергій Шефір — нещодавно був призначений першим помічником президента України.

30 травня видання «Детектор медіа» оприлюднило інтерв'ю, в якому Борис Шефір зробив кілька гучних заяв, які активно обговорюються у соцмережах.

Він назвав Володимира Путіна «розумною людиною», з якою можна домовитися, а також критично висловився щодо схвалення мовного закону та квот для української мови.

На питання про те, чого він очікує від Володимира Зеленського, пан Шефір відповів: «Я очікую перегляду квот. 90% - це багато. Закон про мову треба скасувати і схвалити нормальний закон. Це перший крок для того, щоб відмінити війну».

Схожі новини