Передплата 2024 ВЗ

Трагедія на «Лісовій»: шахтарів у зоні обвалу не мало бути

  • 31.05.2019, 13:12
  • 567

Заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун заявив, що гірники не мали перебувати у тій частині шахти «Лісова», де стався обвал, під час якого загинули двоє шахтарів. 

Про це він розповів під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє ТСН.

«За попередньою інформацією, відбулося обвалення покрівлі, і за паспортом цієї дільниці робітники в тому місці, де саме обвалилася покрівля, не повинні були знаходитися без відповідних попереджувальних заходів та присутності старшого інженерно-технічного нагляду», — заявив Корзун.

За його словами, поки це тільки попередні висновки щодо причин виникнення трагедії. Експертна комісія остаточний висновок ще не надала.

«Тільки після того, як він буде, ми зможемо сказати точну причину аварії та всі обставини», — уточнив заступник міністра.

Нагадаємо, 29 травня о другій годині ночі 70 гірників вийшли на нічну зміну, а вже за годину стався обвал породи. Вибуху не було. Майже усім гірникам вдалось вибратися назовні, та під завалами опинилося двоє шахтарів. За попередніми даними, вони загинули одразу. Тіло 21-річного чоловіка знайшли і витягнули на поверхню о 6.30, іншого загиблого підняли на поверхню близько 9-ї ранку. Молодий гірник лише 9 місяців працював на шахті, інший мав десятирічний робочий стаж.

На місце події екстрено вилетів президент України Володимир Зеленський. Він поспілкувався із родичами загиблих шахтарів, а також ухвалив рішення скликати РНБО через ситуацію у вугільній галузі.

Пізніше, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести розслідування трагедії на шахті «Лісова» на Львівщині та дав 10 днів на встановлення причин катастрофи.

Схожі новини