Передплата 2024 «Добра кухня»

Волкер розповів, чого США очікують від України за нового президента

  • 31.05.2019, 11:54
  • 803

За останні тижні в українській політиці відбулося більше, ніж за останні два роки.

Як повідомляє «Голос Америки», про це у Вашингтоні заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

За його словами, якщо раніше в Заходу була певна втома від України, то зараз зміна влади зрушила це з місця.

«Втім, якщо говорити про втому в іншому сенсі, то мене непокоїть те, що люди починають звикати до російської окупації та продовження воєнних дій. І це проблема… вони насправді вбивають українців щотижня, і ми не можемо про це забувати», — каже Волкер.
Щодо нового президента Зеленського, спецпредставник підкреслив: Америка не підтримувала жодного з кандидатів у президенти й виступала лише за демократичний вибір українців.

«Думаю, у команді Зеленського є певне розчарування, що Європа намагалась висловити підтримку Порошенку. Але США цього не робили. Я дуже радий, що, насправді, Порошенко навіть жалівся нам, що ми не висловлюємо йому достатньо підтримки. І наша незмінна відповідь була, що ми не обираємо людей. Ми виступаємо за принципи та політику, хто б не очолював Україну».

За його словами, візит делегації на чолі з міністром з енергетики Ріком Перрі на інавгурацію Володимира Зеленського свідчить про високу підтримку Вашингтона.

«Треба чітко розуміти, що політика США щодо України за останні кілька років дуже посилилась на підтримку України — як у питанні санкцій проти Росії разом із нашими європейськими союзниками, так і в наданні оборонної зброї, включаючи протитанкові установки, цю допомогу збільшив Сенат, і адміністрація підтримає це. Також, ми продовжуємо не визнавати анексію Криму», — відзначив Волкер.

«Те, що відбувається у внутрішній політиці США нікого не має відволікати, це не змінить політику США щодо України, — додає він. — Ми підтримуємо і хочемо бачити подальші реформи й демократизацію в Україні, відкриття економіки й залучення міжнародних інвестицій й водночас продовження участі у Мінському процесі та намагання відновити суверенітет і територіальну цілісність України».

Схожі новини